Viggo Mortensen
Viggo Mortensen
  • Gerçek İsmi:  Viggo Peter Mortensen Jr.
  • Mesleği:  Aktör, Müzisyen, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Manhattan, New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  20.10.1958 (59 yıl önce)
  • Burcu:  Terazi
  • Boyu:  1.80 m

Viggo Peter Mortensen Jr. (d. 20 Ekim 1958) Altın Küre'ye ve Oscar'a aday gösterilmiş Danimarka asıllı ABD'li film ve tiyatro sanatçısı, şair, müzisyen, fotoğrafçı ve ressam.

Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Aragorn rolüyle tanınır. 2007 yılında David Cronenberg'in Şark Vaatleri filminde rolüyle Altın Küre'ye, BAFTA'ya ve Oscar'a aday gösterilmiştir.

1987 - 1998 yılları arasında Exene Cervenka ile evli kalmıştır. Çiftin Henry isminde bir oğlu vardır.
Viggo Mortensen Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Captain Fantastic
Kaptan Fantastik
2016 Dram Oyuncu 8,0 377
The Two Faces of January
Ocak Ayının İki Yüzü
2014 Gerilim Oyuncu 6,2 18
Todos tenemos un plan
Herkesin Bir Planı Vardır
2012 Suç Oyuncu 5,5 5
The Road
Yol
2009 Macera Oyuncu 7,3 241
Alatriste
Komutan Alatriste
2006 Macera Oyuncu 6,1 28
A History of Violence
Şiddetin Tarihçesi
2005 Suç Oyuncu 7,5 68
A Perfect Murder
Kusursuz Cinayet
1998 Suç Oyuncu 6,5 9
G.I. Jane
Jane'in Zaferi
1997 Savaş Oyuncu 5,8 57
Daylight
Günışığı
1996 Aksiyon Oyuncu 5,8 12
Crimson Tide
Denizde İsyan
1995 Aksiyon Oyuncu 7,3 37
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)