Tommy Lee Jones
Tommy Lee Jones
  • Mesleği:  Aktör, Yönetmen, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  San Saba, Texas, ABD
  • Doğum Tarihi:  14.09.1946 (71 yıl önce)
  • Burcu:  Başak
  • Boyu:  1.83 m

Akademi Ödülü, Altın Küre Ödülü, Emmy Ödülü ve Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü kazanmış Amerikalı aktör ve yönetmendir. Anne ve babası Libya'ya gittikten sonra Dallas'ta bir hazırlık kursuna katılan Jones, burada sinema oyuncusu olmayı kararlaştırdı. Okulundaki tiyatro programı sayesinde, oyunculuğa iyice alıştı. Üniversite yıllarında da tiyatroya devam eden Jones, mezun olduktan sonra New York'a taşındı. Sinemadaki ilk rolünü Aşk Hikayesi (1970) filmi ile elde etti ve One Life to Live isimli bir televizyon dizisinde çalıştı.

Bazı televizyon ve sinema filmlerinde oynayan Jones, Coal Miner's Daughter filmi ile Altın Küre Ödülü adayı oldu. Oyunculuk yeteneği sayesinde çok boş zamanı omayan Jones, JFK (1991), Kaçak (1993), Müşteri (1994), Katil Doğanlar (1994), Batman Daima (1995), Siyah Giyen Adamlar (1997), Siyah Giyen Adamlar II (2002), Üç Defin (2005), İhtiyarlara Yer Yok (2007), ve Tanrının Vadisinde (2007) gibi yapımlarda rol aldı. Jones, yönetmenliğini Andrew Davis'in yaptığı Kaçak filmindeki oyunculuğu ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandı. İlk yönetmenlik deneyimini The Good Old Boys (1995) filmi ile kazanan Jones'un yönetmenliğini yaptığı ikinci film ise Üç Defin oldu.
Tommy Lee Jones Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Mechanic: Resurrection
Suikast
2016 Aksiyon Oyuncu 5,6 948
Jason Bourne 2016 Aksiyon Oyuncu 6,7 11822
Criminal
Suç/lu
2016 Aksiyon Oyuncu 6,3 382
The Homesman
Yolcu
2014 Western Yönetmen 6,6 49
The Homesman
Yolcu
2014 Western Oyuncu 6,6 49
The Family
Belalı Tanık
2013 Komedi Oyuncu 6,3 92
Emperor
İmparator
2012 Savaş Oyuncu 6,5 27
Hope Springs
Aşk Yeniden
2012 Komedi Oyuncu 6,3 36
Men in Black 3
Siyah Giyen Adamlar 3
2012 Komedi Oyuncu 6,8 101
The Sunset Limited
Günbatımı Sınırı
2011 Dram Yönetmen 7,4 44
The Sunset Limited
Günbatımı Sınırı
2011 Dram Oyuncu 7,4 44
Captain America: The First Avenger
İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2011 Fantastik Oyuncu 6,9 4115
The Company Men
Şirket Adamları
2010 Dram Oyuncu 6,8 18
No Country for Old Men
İhtiyarlara Yer Yok
2007 Gerilim Oyuncu 8,1 123
Man of the House
Bizim Evin Erkeği
2005 Komedi Oyuncu 5,4 17
The Hunted
Başkaldırış
2003 Aksiyon Oyuncu 6,0 29
Men in Black II
Siyah Giyen Adamlar 2
2002 Komedi Oyuncu 6,1 111
Men in Black
Siyah Giyen Adamlar
1997 Komedi Oyuncu 7,3 73
Batman Forever
Batman Daima
1995 Aksiyon Oyuncu 5,4 129
Blown Away
Bomba
1994 Aksiyon Oyuncu 6,2 4
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)