Tom Cruise
Tom Cruise
  • Gerçek İsmi:  Thomas Cruise Mapother IV
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Syracuse, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  03.07.1962 (55 yıl önce)
  • Burcu:  Yengeç
  • Boyu:  1.70 m

Thomas Cruise Mapother IV (d. 3 Temmuz 1962 Syracuse New York, ABD) üç kere Akademi Ödülüne aday gösterilmiş, Altın Küre ödüllü oyuncu. Forbes dergisi tarafından 1 yılda 67 milyon dolar kazancıyla 2006'da dünyanın en güçlü ünlüsü seçilmiştir. Üç kez Akademi ödülüne aday gösterilmesine rağmen bu ödüllerden hiçbirini alamamıştır. Üç kez Altın Küre kazanmıştır.
Tom Cruise Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Jack Reacher: Never Go Back
Jack Reacher: Asla Geri Dönme
2016 Aksiyon Oyuncu 6,2 469
Going Clear: Scientology and the Prison of Belief 2015 Belgesel Oyuncu 8,1 41
Mission: Impossible - Rogue Nation
Görevimiz Tehlike 5
2015 Aksiyon Oyuncu 7,4 811
Edge of Tomorrow
Yarının Sınırında
2014 Bilim Kurgu Oyuncu 7,9 4749
Oblivion 2013 Bilim Kurgu Oyuncu 7,0 844
Jack Reacher 2012 Aksiyon Oyuncu 7,0 423
Rock of Ages 2012 Komedi Oyuncu 5,9 17
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Görevimiz Tehlike 4
2011 Aksiyon Oyuncu 7,4 1224
Knight and Day
Gece ve Gündüz
2010 Aksiyon Oyuncu 6,3 166
Valkyrie
Operasyon Valkyrie
2008 Savaş Oyuncu 7,1 300
Lions for Lambs
Arslanı Kuzulara
2007 Dram Oyuncu 6,2 10
Mission: Impossible III
Görevimiz Tehlike 3
2006 Aksiyon Oyuncu 6,9 484
War of the Worlds
Dünyalar Savaşı
2005 Aksiyon Oyuncu 6,5 185
Collateral
Tetikçinin Gecesi
2004 Suç Oyuncu 7,6 183
The Last Samurai
Son Samuray
2003 Aksiyon Oyuncu 7,7 838
Minority Report
Azınlık Raporu
2002 Bilim Kurgu Oyuncu 7,7 244
Vanilla Sky 2001 Gizem Oyuncu 6,9 212
Mission: Impossible II
Görevimiz Tehlike 2
2000 Aksiyon Oyuncu 6,1 287
Magnolia
Manolya
1999 Dram Oyuncu 8,0 22
Eyes Wide Shut
Gözü Tamamen Kapalı
1999 Romantik Oyuncu 7,3 154
Jerry Maguire
Yeni Bir Başlangıç
1996 Romantik Oyuncu 7,3 134
Mission: Impossible
Görevimiz Tehlike
1996 Aksiyon Oyuncu 7,1 181
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
Vampirle Görüşme
1994 Fantastik Oyuncu 7,6 195
The Firm
Şirket
1993 Gerilim Oyuncu 6,8 28
A Few Good Men
Birkaç İyi Adam
1992 Suç Oyuncu 7,6 106
Far and Away
Uzak Ufuklar
1992 Macera Oyuncu 6,5 42
Born on the Fourth of July
Doğum Günü 4 Temmuz
1989 Biyografi Oyuncu 7,2 18
Rain Man
Yağmur Adam
1988 Dram Oyuncu 8,0 150
The Color of Money
Paranın Rengi
1986 Dram Oyuncu 7,0 13
Top Gun 1986 Aksiyon Oyuncu 6,9 78
Legend
Efsane
1985 Fantastik Oyuncu 6,5 12
All the Right Moves
Doğru Hamle
1983 Spor Oyuncu 5,9 10
Risky Business
Riskli İş
1983 Komedi Oyuncu 6,8 19
Taps 1981 Dram Oyuncu 6,7 9
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)