Tilda Swinton
Tilda Swinton
  • Gerçek İsmi:  Katherine Matilda Swinton
  • Mesleği:  Aktris, Yapımcı, Senarist
  • Doğum Yeri:  London, England, İngiltere
  • Doğum Tarihi:  05.11.1960 (57 yıl önce)
  • Burcu:  Akrep
  • Boyu:  1.79 m

Katherine Mathilda Swinton (d. 5 Kasım 1960), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü sahibi, 2 kez Altın Küre'ye aday gösterilmiş, İngiliz oyuncu.

1992 yılında Virginia Woolf'un Orlando isimli kitabından uyarlanan aynı isimli filmde Orlando'yu canlandırmıştır.

İlk Altın Küre adaylığını getiren film ise 2001 yapımı The Deep End filmidir. Keanu Reeves'in rol aldığı Constantine filminde Cebrail rolüyle filmde yer almıştır. Tom Cruise'un yer aldığı Vanilla Sky ve Leonardo DiCaprio'nun yer aldığı The Beach gibi filmlerde yardımcı rollerde görünmüştür. The Statement (2003) ve Young Adam (2004) gibi İngiliz filmlerinde rol almış olan oyuncu 2004 Cannes Film Festivali'nin jüri üyelerinden biridir.

Michael Clayton filminde Karen Crowder rolünde gösterdiği performans ile 2. kez Altın Küre'ye ve ilk kez Oscar'a aday gösterilmiştir. Yardımcı kadın oyuncu dalında BAFTA'yı ve Oscar'ı kazanmıştır.Şu andaki filmi The Chronicles of Narnia: The Voyage Of The Dawn Teader yine Beyaz Cadı Jadis rolünü oynamaktadır.

Aktör John Byrne ile evlidir. Çiftin 2 çocuğu vardır.
Tilda Swinton Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
War Machine
Savaş Makinesi
2017 Komedi Oyuncu 6,3 4
Doctor Strange
Doktor Strange
2016 Fantastik Oyuncu 7,9 789
Hail, Caesar!
Yüce Sezar
2016 Komedi Oyuncu 6,3 37
The Grand Budapest Hotel
Büyük Budapeşte Oteli
2014 Komedi Oyuncu 8,1 571
The Zero Theorem
Sıfır Teorisi
2013 Dram Oyuncu 6,1 33
Snowpiercer
Kar Küreyici
2013 Bilim Kurgu Oyuncu 7,0 412
Only Lovers Left Alive
Sadece Aşıklar Hayatta Kalır
2013 Dram Oyuncu 7,3 91
Moonrise Kingdom
Yükselen Ay Krallığı
2012 Komedi Oyuncu 7,8 20
We Need to Talk About Kevin
Kevin Hakkında Konuşmalıyız
2011 Dram Oyuncu 7,5 21
Burn After Reading
Aramızda Casus Var
2008 Komedi Oyuncu 7,0 70
Michael Clayton
Avukat
2007 Suç Oyuncu 7,3 35
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap
2005 Macera Oyuncu 6,9 759
Adaptation.
Tersyüz
2002 Suç Oyuncu 7,7 119
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)