Sigourney Weaver
Sigourney Weaver
  • Gerçek İsmi:  Susan Alexandra Weaver
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  08.10.1949 (68 yıl önce)
  • Burcu:  Terazi
  • Boyu:  1.80 m

Sigourney Weaver (gerçek adı; Susan Alexandra Weaver),(d. 8 Ekim 1949, Manhattan), ABD'li oyuncu, seslendirme sanatçısı.
Sinema ve televizyon dünyasının içinde bir ailede doğan Sigourney Weaver, 1972 yılında Stanford Üniversitesi İngiliz Edebiyatı ve 1974 yılında Yale Üniversitesi Drama bölümlerini bitirdi. Bir süre çeşitli sahne arkası işlerinde çalıştıktan sonra, ilk olarak 1977 yılında Woody Allen'in bir filminde altı saniye süren çok kısa bir rol aldı. 1979 yılına kadar oynadığı küçük rollerden sonra Alien (Yaratık) filmiyle bir anda ünlü olarak, art arda filmlerde oynamaya başladı. Filmleriyle birlikte birçok ödül de kazandı. Empire dergisinde 1995 yılı, "Film Tarihinin En Seksi 100 Yıldızı" listesinde 81. oldu. ABD'li tiyatro yönetmeni Jim Simpson'la evli olan sanatçı, bir kız çocuk sahibi ve çok iyi derecede Almanca, Fransızca konuşabilmektedir.
Sigourney Weaver Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
A Monster Calls
Canavarın Çağrısı
2016 Fantastik Oyuncu 7,7 182
Chappie 2015 Bilim Kurgu Oyuncu 6,9 976
Exodus: Gods and Kings
Göç: Tanrılar ve Krallar
2014 Aksiyon Oyuncu 6,0 522
Red Lights
Medyum
2012 Dram Oyuncu 6,2 12
The Cold Light of Day
Gizli Hedef
2012 Aksiyon Oyuncu 4,9 11
Paul 2011 Komedi Oyuncu 7,0 173
Rampart 2011 Suç Oyuncu 5,8 6
Abduction
Kaçış
2011 Aksiyon Oyuncu 5,0 299
You Again
Yine mi Sen?
2010 Komedi Oyuncu 5,8 53
Crazy on the Outside
Sil Baştan
2010 Komedi Oyuncu 5,6 8
Avatar 2009 Bilim Kurgu Oyuncu 7,9 1407
Prayers for Bobby
Dualar Bobby İçin
2009 Biyografi Oyuncu 8,1 42
The Girl in the Park
Parktaki Kız
2007 Dram Oyuncu 6,5 2
Infamous
Gerçeğin Peşinde
2006 Suç Oyuncu 7,1 6
Heartbreakers
Aşk Oyunları
2001 Komedi Oyuncu 6,2 17
Galaxy Quest
Galaksi Savaşçıları
1999 Bilim Kurgu Oyuncu 7,3 14
Alien: Resurrection
Yaratık: Diriliş
1997 Bilim Kurgu Oyuncu 6,3 73
Copycat
Kopya Cinayetler
1995 Suç Oyuncu 6,6 11
1492: Conquest of Paradise
1492: Cennetin Keşfi
1992 Biyografi Oyuncu 6,5 52
Alien³
Yaratık 3
1992 Bilim Kurgu Oyuncu 6,4 35
Ghostbusters II
Hayalet Avcıları 2
1989 Fantastik Oyuncu 6,5 177
Working Girl
Çalışan Kız
1988 Komedi Oyuncu 6,7 0
Aliens
Yaratık 2
1986 Bilim Kurgu Oyuncu 8,4 75
Ghost Busters
Hayalet Avcıları
1984 Fantastik Oyuncu 7,8 136
Alien
Yaratık
1979 Bilim Kurgu Oyuncu 8,5 102
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)