Seth MacFarlane
Seth MacFarlane
  • Gerçek İsmi:  Seth Woodbury MacFarlane
  • Mesleği:  Senarist, Aktör
  • Doğum Yeri:  Kent, Connecticut, ABD
  • Doğum Tarihi:  25.10.1973 (44 yıl önce)
  • Burcu:  Akrep
  • Boyu:  1.78 m

Seth Woodbury MacFarlane (d. 26 Ekim, 1973), Amerikalı animatör, yazar, yapımcı, aktör, şarkıcı, seslendirme sanatçısı ve yönetmen. Daha çok yarattığı animasyon sit-comlar Family Guy, American Dad!, ve The Cleveland Show ile tanınmaktadır. Ayrıca Fuzzy Door Productions adında kendi yapım şirketi vardır.

Aktör olarak, Gilmore Girls, The War at Home gibi şovlarda konuk oyuncu olarak yer aldı. Bilim kurguya ve fanteziye olan ilgisi MacFarlane'nin, Star Trek: Enverprise 'da konuk olmasını ve Guillermo del Toro'nun Hellboy II: Altın Ordu filminde Johann Krauss karakterine dublaj yapmasını sağladı. Bunların yanı sıra Futurama: Into the Wilde Green Yonder filminin açılış jeneriğinde şarkı söyledi. MacFarlane'nin animasyon şovları, televizyondaki ve filmlerdeki popüler kurguya göndermeler yaparak dalga geçmesi ile bilinir. 2008 yılında kendi YouTube kanalını Seth MacFarlane's Cavalcade of Cartoon Comedy adıyla açtı. Şarkıcı olarak MacFarlane, şovlarında yorumladığı Broadway melodileriyle dikkat çekmektedir. BBC Proms 2009'taki canlı performansı, en iyi bilinen canlı performansıdır. 2012'de çekilen Teddy Bear adlı filmi yazmış, yönetmiş ve filmdeki Ted'i seslendirmiştir.

MacFarlane, zaman zaman Birleşik Devletler'deki üniversiteler ile kolejlerde konuşmalar yapmaktadır. Fox Broadcasting Company ile 100 milyon dolar olarak açıklanan bir antlaşma imzaladı ve bu ödeme ile MacFarlane, tarihteki en yüksek ödeme yapılan televizyon yazarı ve yapımcı oldu. Los Angeles, Kaliforniya'da 13.5 milyon dolara aldığı evinde oturmaktadır. Family Guy çizgi dizisinin yaratıcısıdır. Dizide Peter Griffin, Stewie Griffin, Brian Griffin, Glen Quagmire ve Tom Tucker'ı seslendirir.
Seth MacFarlane Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Sing
Şarkını Söyle
2016 Animasyon Oyuncu 7,2 51
Ted 2
Ayı Teddy 2
2015 Komedi Yönetmen 6,3 921
Ted 2
Ayı Teddy 2
2015 Komedi Oyuncu 6,3 921
A Million Ways to Die in the West
Yeni Başlayanlar için Vahşi Batı
2014 Komedi Yönetmen 6,1 183
A Million Ways to Die in the West
Yeni Başlayanlar için Vahşi Batı
2014 Komedi Oyuncu 6,1 183
Ted
Ayı Teddy
2012 Komedi Yönetmen 7,0 781
Ted
Ayı Teddy
2012 Komedi Oyuncu 7,0 781
Tooth Fairy
Diş Perisi
2010 Aile Oyuncu 5,0 53
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy 2: Altın Ordu
2008 Fantastik Oyuncu 7,0 220
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)