Sam Neill
Sam Neill
  • Gerçek İsmi:  Nigel Neill
  • Mesleği:  Aktör, Yönetmen, Senarist
  • Doğum Yeri:  Omagh, Co. Tyrone, Northern İrlanda, İngiltere
  • Doğum Tarihi:  13.09.1947 (70 yıl önce)
  • Burcu:  Başak
  • Boyu:  1.83 m

Sam Neill (Gerçek İsmi:Nigel Neill) (d. 14 Eylül 1947, Omagh, Kuzey İrlanda), İrlanda asıllı Yeni Zelandalı Emmy ve Altın Küre Ödülüne aday gösterilmiş sinema aktörü.
Sam Neill'in en iyi bilinen rolleri Jurassic Park ve Jurassic Park III filmlerindeki Dr. Alan Grant, Kızıl Ekim (film)inde Denizaltı 2.kaptanı Vasily Borodin rolleridir. Sam Neill ayrıca ülkemizde 2005 yılı yapımı Türk Ordusu'nun mücadelesini anlatan Gelibolu belgeselinde anlatıcı olarak seslendirme yapmıştır.
Sam Neill Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Hunt for the Wilderpeople 2016 Komedi Oyuncu 7,9 122
Backtrack
Ölüm Treni
2015 Gizem Oyuncu 5,9 57
The Daughter 2015 Dram Oyuncu 6,8 13
The Adventurer: The Curse of the Midas Box 2013 Macera Oyuncu 5,4 13
The Vow
Aşk Yemini
2012 Romantik Oyuncu 6,8 126
The Hunter
Avcı
2011 Macera Oyuncu 6,8 35
Daybreakers
Vampir İmparatorluğu
2009 Aksiyon Oyuncu 6,5 64
Jurassic Park III 2001 Macera Oyuncu 5,9 188
The Horse Whisperer
Atlara Fısıldayan Adam
1998 Dram Oyuncu 6,6 6
Event Horizon
Ufuk Faciası
1997 Bilim Kurgu Oyuncu 6,7 39
Jurassic Park 1993 Macera Oyuncu 8,1 226
The Hunt for Red October
Kızıl Ekim
1990 Aksiyon Oyuncu 7,6 58
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)