Robert Zemeckis
Robert Zemeckis
  • Gerçek İsmi:  Robert Lee Zemeckis
  • Mesleği:  Yapımcı, Senarist, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Chicago, Illinois, ABD
  • Doğum Tarihi:  13.05.1951 (66 yıl önce)
  • Burcu:  Boğa
  • Boyu:  1.83 m

Robert Zemeckis (14 Mayıs 1952, Şikago), Akademi Ödüllü Amerikalı yönetmen, yapımcı ve yazardır.
Zemeckis ilk kez seksenli yıllarda çektiği Geleceğe Dönüş filmleri ile ismini duyurdu. 1994 yılında yönettiği Forrest Gump filmi ile En İyi Yönetmen Oscarını aldı, film ayrıca en iyi film ve en iyi senaryo da dahil olmak üzere toplam altı oscar ödülünün sahibi oldu.
Robert Zemeckis Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Allied
Müttefik
2016 Dram Yönetmen 7,1 370
Back in Time 2015 Belgesel Oyuncu 6,3 41
The Walk
Tehlikeli Yürüyüş
2015 Macera Yönetmen 7,4 444
Flight
Uçuş
2012 Dram Yönetmen 7,3 117
Beowulf
Beowulf: Ölümsüz Savaşçı
2007 Animasyon Yönetmen 6,2 183
What Lies Beneath
Gizli Gerçek
2000 Gerilim Yönetmen 6,6 26
Cast Away
Yeni Hayat
2000 Dram Yönetmen 7,7 526
Contact
Mesaj
1997 Bilim Kurgu Yönetmen 7,4 333
Forrest Gump 1994 Dram Yönetmen 8,8 998
Back to the Future Part III
Geleceğe Dönüş 3
1990 Bilim Kurgu Yönetmen 7,4 419
Back to the Future Part II
Geleceğe Dönüş 2
1989 Bilim Kurgu Yönetmen 7,8 433
Who Framed Roger Rabbit
Masum Sanık Roger Rabbit
1988 Suç Yönetmen 7,7 13
Back to the Future
Geleceğe Dönüş
1985 Bilim Kurgu Yönetmen 8,5 515
Used Cars 1980 Komedi Yönetmen 6,8 3
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)