Richard Linklater
Richard Linklater
  • Gerçek İsmi:  Richard Stuart Linklater
  • Mesleği:  Yönetmen, Yapımcı, Senarist
  • Doğum Yeri:  Houston, Texas, ABD
  • Doğum Tarihi:  30.07.1960 (57 yıl önce)
  • Burcu:  Aslan
  • Boyu:  1.75 m

Richard Linklater, Amerikalı yönetmen. 30 Temmuz 1961'de Teksas, Amerika'da doğdu. Karakterlerinin felsefi tartışmalarla meşgul olduğu filmleriyle tanınır. Aynı zamanda Austin Film Society'nin kurucusudur. Linklater'ın çoğu filmi tek bir gün içerisinde geçer; Slacker, Dazed and Confused, Before Sunrise ve Before Sunset filmleri bu teknikle çekilmiştir. Linklater, 2005 yılında Before Sunset filmiyle "En İyi Senaryo Uyarlaması" dalında Oscar'a aday olmuştur.
Richard Linklater Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Everybody Wants Some!! 2016 Komedi Yönetmen 7,1 38
Boyhood
Çocukluk
2014 Dram Yönetmen 7,9 266
Before Midnight
Geceyarısından Önce
2013 Romantik Yönetmen 7,9 44
Bernie
Bernie'nin Suçu Ne?
2011 Komedi Yönetmen 6,8 18
Before Sunset
Gün Batmadan
2004 Romantik Yönetmen 8,0 132
The School of Rock
Hababam Rock
2003 Komedi Yönetmen 7,1 234
Before Sunrise
Gün Doğmadan
1995 Romantik Yönetmen 8,1 244
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)