Richard Gere
Richard Gere
  • Gerçek İsmi:  Richard Tiffany Gere
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Philadelphia, Pennsylvania, ABD
  • Doğum Tarihi:  30.08.1949 (68 yıl önce)
  • Burcu:  Başak
  • Boyu:  1.80 m

Richard Tiffany Gere (d. 31 Ağustos, 1949; Philadelphia, Pensilvanya, ABD) ABD'li sinema oyuncusudur.

Beş çocuklu ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Önceleri müzisyenlik üzerine çalıştı ve eğitim aldı. Daha sonraki zamanlarda oyunculuğa yöneldi. Amerika'nın önde gelen oyuncularındandır. Kırk civarında filmde rol aldı, An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Red Corner gibi filmlerle başarıyı yakalamıştır. Budizm inancına sahiptir.
Richard Gere Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Benefactor 2015 Dram Oyuncu 5,1 12
Arbitrage
Entrika
2012 Dram Oyuncu 6,6 10
The Double
İkili Oyun
2011 Suç Oyuncu 5,9 38
Brooklyn's Finest
Brooklyn'in Kralı
2009 Suç Oyuncu 6,7 29
Hachi: A Dog's Tale
Hachiko: Bir Köpeğin Hikayesi
2009 Dram Oyuncu 8,1 1989
The Hunting Party
Av Partisi
2007 Macera Oyuncu 6,9 22
Chicago 2002 Müzik Oyuncu 7,2 13
Unfaithful
Sadakatsiz
2002 Dram Oyuncu 6,7 35
Runaway Bride
Kaçak Gelin
1999 Romantik Oyuncu 5,5 18
The Jackal
Çakal
1997 Aksiyon Oyuncu 6,3 68
Primal Fear
İlk Korku
1996 Suç Oyuncu 7,7 30
Sommersby
Yıllar Sonra
1993 Dram Oyuncu 6,1 9
Pretty Woman
Özel Bir Kadın
1990 Romantik Oyuncu 6,9 115
An Officer and a Gentleman
Subay Ve Centilmen
1982 Dram Oyuncu 7,0 14
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)