Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Fairport, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  23.07.1967 (50 yıl önce)
  • Burcu:  Aslan
  • Boyu:  1.77 m

Philip Seymour Hoffman (d. 23 Temmuz 1967) Oscar sahibi Amerikalı oyuncu. 2005 yılında Capote filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazanmıştır. 2007 yılında, 65. Altın Küre Ödülleri'nde ise En İyi Aktör-Müzikal/Komedi ve En İyi Yardımcı Aktör olmak üzere iki dalda ödüle aday olmayı başarmıştır.Charlie Wilson's War ile buz kez yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.
2008 yılında Charlie Kaufman'ın yazıp yöneteceği Synecdoche, New York filminde ve Meryl Streep,Amy Adams ile birlikte Doubt filminde rol almıştır.
Philip Seymour Hoffman Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2
2015 Aksiyon Oyuncu 6,6 836
God's Pocket 2014 Suç Oyuncu 6,1 11
A Most Wanted Man
İnsan Avı
2014 Gerilim Oyuncu 6,8 69
A Late Quartet
Son Konser
2012 Müzik Oyuncu 7,1 3
The Master
Usta
2012 Dram Oyuncu 7,1 16
Moneyball
Kazanma Sanatı
2011 Spor Oyuncu 7,6 360
Before the Devil Knows You're Dead
Şeytan Duymadan Önce
2007 Suç Oyuncu 7,3 4
Mission: Impossible III
Görevimiz Tehlike 3
2006 Aksiyon Oyuncu 6,9 484
Along Came Polly
Polly Gelince
2004 Romantik Oyuncu 5,9 212
Owning Mahowny
Kumar Tutkusu
2003 Suç Oyuncu 7,1 28
25th Hour
25. Saat
2002 Suç Oyuncu 7,7 88
Magnolia
Manolya
1999 Dram Oyuncu 8,0 22
Patch Adams
Gerçek Bir Hikaye
1998 Biyografi Oyuncu 6,7 197
When a Man Loves a Woman
Erkek Severse
1994 Romantik Oyuncu 6,5 1
Scent of a Woman
Kadın Kokusu
1992 Dram Oyuncu 8,0 140
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)