Oliver Stone
Oliver Stone
  • Gerçek İsmi:  William Oliver Stone
  • Mesleği:  Yapımcı, Yönetmen, Senarist
  • Doğum Yeri:  New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  14.09.1946 (71 yıl önce)
  • Burcu:  Başak
  • Boyu:  1.83 m

William Oliver Stone (15 Eylül 1946, ABD), Oscar'lı yönetmen, senarist ve yapımcı. Katil Doğanlar, Dünya Ticaret Merkezi, Geceyarısı Ekspresi, Comandante, İskender ve Müfreze gibi bir çok sinema filmine imzasını atmıştır.
Oliver Stone Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Snowden 2016 Biyografi Yönetmen 7,4 198
Savages
Vahşiler
2012 Suç Yönetmen 6,5 23
Wall Street: Money Never Sleeps
Borsa: Para Asla Uyumaz
2010 Dram Yönetmen 6,3 54
World Trade Center
Dünya Ticaret Merkezi
2006 Dram Yönetmen 6,0 10
Alexander
Büyük İskender
2004 Savaş Yönetmen 5,5 117
Any Given Sunday
Kazanma Hırsı
1999 Dram Yönetmen 6,8 23
Nixon 1995 Biyografi Yönetmen 7,1 0
Natural Born Killers
Katil Doğanlar
1994 Suç Yönetmen 7,3 43
JFK 1991 Dram Yönetmen 8,0 29
Born on the Fourth of July
Doğum Günü 4 Temmuz
1989 Biyografi Yönetmen 7,2 18
Wall Street
Borsa
1987 Suç Yönetmen 7,4 8
Platoon
Müfreze
1986 Aksiyon Yönetmen 8,1 38
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)