Milla Jovovich
Milla Jovovich
  • Gerçek İsmi:  Milica Natasha Jovovich
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Kiev, Ukrainian SSR, USSR [now Ukraine]
  • Doğum Tarihi:  17.12.1975 (42 yıl önce)
  • Burcu:  Yay
  • Boyu:  1.74 m

Milla Jovovich (d. Milica Nataša Jovovic, 17 Aralık 1975, Kiev), Sırp-Rus asıllı ABD'li model, oyuncu, şarkıcı ve moda tasarımcısı. Dünyanın en çok kazanan top modeli unvanına sahiptir. Bu unvan, modelliğe ara verip sinema kariyeri yapmak istediği için top model Gisele Bündchen'e geçmiştir. Toplam serveti 250 milyon dolardır.

Milla Jovovich'in, babası doktor Bogdanovitch ve annesi Rus aktrist Loginova'dır . 1981 yılında Milla ve ailesi Sovyetler Birliği'nden kaçarak Londra'ya sonra Sacramento, Kaliforniya en son olarak Los Angeles 'e yerleştiler.

1988'de Revlon'un dünyanın en unutulmaz kadınlarından biri seçildi. Yaşı henüz 12 idi. Liseyi Exvelsior Collage'da bitirdi. Aynı zamanda bir şarkıcı olan Milla'nın bir de "The Divine Comedy" adında albümü var.

Milla, 1997'de gösterime giren Fransız bilim-kurgu filmi The Fifth Element'te Bruce Willis ve Gary Oldman ile birlikte isminten söz ettirmeyi başardı ve ardından adını Capcom firmasının Resident Evil bilgisayar oyununun uyarlaması olan sinema filmiyle duyurdu. Çıktığı ilk gün 1 numara olan film ilk haftada 17 milyon dolar hasılat yaptı ve Toplamda 102 milyon dolardan fazla gelir sağladı. Filmin "Pc" ve "Playstation" oyunları en çok oynanan oyun dalında rekor kırmış ve Web üzerinden oynanan en iyi oyun seçilmişti.

Dünya çapında 100'den fazla dergiye kapak olan Milla L'Oreal kozmetik firmasının uluslararası sözcülüğünü yapıyor. İngiliz yönetmen Paul Anderson ile nişanlanan Milla, geçtiğimiz günlerde Los Angeles'da bir kız bebek dünyaya getirdi. Kızına Ever ismini veren ünlü model çocuğunu ABD'de yetiştirmek istemediğini açıkladı. Milla Rusça'nın yanı sıra Sırpça, İngilizce ve Fransızca'yı çok iyi konuşabiliyor.
Milla Jovovich Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Resident Evil: The Final Chapter
Resident Evil: Son Bölüm
2016 Bilim Kurgu Oyuncu 6,0 207
Survivor
Ölümcül Takip
2015 Aksiyon Oyuncu 5,6 175
Resident Evil: Retribution
Ölümcül Deney 5: İntikam
2012 Bilim Kurgu Oyuncu 5,4 273
Bringing Up Bobby
Bobby Büyürken
2011 Aile Oyuncu 5,2 0
The Three Musketeers
Üç Silahşörler
2011 Macera Oyuncu 5,8 284
Dirty Girl
Edepsiz Kız
2010 Komedi Oyuncu 6,5 34
Resident Evil: Afterlife
Ölümcül Deney 4: Ölümden Sonra
2010 Bilim Kurgu Oyuncu 5,9 296
A Perfect Getaway
Mükemmel Bir Kaçış
2009 Gizem Oyuncu 6,5 73
The Fourth Kind
4. Tür
2009 Gerilim Oyuncu 5,9 102
Resident Evil: Extinction
Ölümcül Deney 3: İnsanlığın Sonu
2007 Bilim Kurgu Oyuncu 6,3 557
45
Calibre 45
2006 Suç Oyuncu 5,7 13
Ultraviolet 2006 Aksiyon Oyuncu 4,4 83
Resident Evil: Apocalypse
Ölümcül Deney: Kıyamet
2004 Bilim Kurgu Oyuncu 6,2 360
Resident Evil
Ölümcül Deney
2002 Bilim Kurgu Oyuncu 6,7 268
Zoolander
Zırtapoz
2001 Komedi Oyuncu 6,6 64
The Fifth Element
Beşinci Element
1997 Bilim Kurgu Oyuncu 7,7 84
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)