Mel Gibson
Mel Gibson
  • Gerçek İsmi:  Mel Columcille Gerard Gibson
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Peekskill, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  03.01.1956 (61 yıl önce)
  • Burcu:  Oğlak
  • Boyu:  1.77 m

Mel Columcille Gerard Gibson, 3 Ocak 1956 doğumlu Avustralya asıllı ABD'li aktör, yönetmen ve yapımcıdır. Rol aldığı yapımlar arasında en çok bilinenler, Mad Max film serisi, Cehennem Silahı serisi, hem rol aldığı ve yönettiği Oscar ve Altın Küre ödüllü Cesuryürek filmidir. Ayrıca 2004 yılında yönettiği Tutku adlı yapım da oldukça ses getirmiştir.
Mel Gibson Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Blood Father
Kan Bağı
2016 Aksiyon Oyuncu 6,5 127
Hacksaw Ridge
Savaş Vadisi
2016 Savaş Yönetmen 8,2 463
The Expendables 3
Cehennem Melekleri 3
2014 Aksiyon Oyuncu 6,1 2703
Machete Kills
Ustura Dönüyor
2013 Suç Oyuncu 5,6 72
The Beaver
Kukla
2011 Dram Oyuncu 6,7 21
Edge of Darkness
İntikam Peşinde
2010 Suç Oyuncu 6,6 19
Apocalypto
Apokalipto
2006 Aksiyon Yönetmen 7,8 123
Signs
İşaretler
2002 Bilim Kurgu Oyuncu 6,7 243
We Were Soldiers
Bir Zamanlar Askerdik
2002 Savaş Oyuncu 7,1 27
Chicken Run
Tavuklar Firarda
2000 Animasyon Oyuncu 7,0 128
What Women Want
Kadınlar Ne İster?
2000 Komedi Oyuncu 6,4 157
The Patriot
Vatansever
2000 Savaş Oyuncu 7,1 136
Payback
Gününü Göreceksin
1999 Aksiyon Oyuncu 7,1 19
Lethal Weapon 4
Cehennem Silahı 4
1998 Aksiyon Oyuncu 6,6 23
Conspiracy Theory
Komplo Teorisi
1997 Aksiyon Oyuncu 6,7 86
Ransom
Fidye
1996 Suç Oyuncu 6,6 19
Braveheart
Cesur Yürek
1995 Aksiyon Oyuncu, Yönetmen 8,4 626
Maverick 1994 Western Oyuncu 7,0 26
The Man Without a Face
Yüzü Olmayan Adam
1993 Dram Oyuncu, Yönetmen 6,7 13
Lethal Weapon 3
Cehennem Silahı 3
1992 Aksiyon Oyuncu 6,7 15
Lethal Weapon 2
Cehennem Silahı 2
1989 Aksiyon Oyuncu 7,2 10
Lethal Weapon
Cehennem Silahı
1987 Aksiyon Oyuncu 7,6 28
Mad Max 3: Beyond Thunderdome
Çılgın Maks 3
1985 Aksiyon Oyuncu 6,2 158
Gallipoli
Gelibolu
1981 Savaş Oyuncu 7,5 87
Mad Max 2
Çılgın Maks 2: Savaşcı
1981 Aksiyon Oyuncu 7,6 119
Mad Max
Çılgın Maks
1979 Aksiyon Oyuncu 7,0 96
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)