Lisa Kudrow
Lisa Kudrow
  • Gerçek İsmi:  Lisa Marie Diane Kudrow
  • Mesleği:  Aktris, Yapımcı, Senarist
  • Doğum Yeri:  Encino, California, ABD
  • Doğum Tarihi:  30.07.1963 (54 yıl önce)
  • Burcu:  Aslan
  • Boyu:  1.73 m

Lisa Marie Diane Kudrow (d. 30 Temmuz 1963, Kaliforniya, ABD), özellikle Friends dizisindeki Phoebe Buffay rolüyle tanınan Amerikalı oyuncudur.
Lee Kudrow ve Nedra Stern'in çocuğu olarak dünyaya geldi. Portola Middle School'dan mezun olduktan sonra Vassar College'de biyoloji bölümünü bitirdi.
Komedi kariyerine The Groundlings'in bir üyesi olarak başladı. Televizyon dünyasındaki ilk büyük rolü, Mad About You dizisindeki garson Ursula Buffay karakteri oldu. Bu rol ona, Friends dizisinin başrol oyuncularından biri olma imkânını sağladı. Friends'de oynadığı Ursula'nın ikiz kardeşi Phoebe Buffay karakteri, ona 1998 yılında Emmy Ödülü kazandırdı (Komedi Dalında En İyi Aktris).
Friends setinde tanıştığı Michel Stern ile 25 Mayıs 1995'te evlendi ve 7 Mayıs 1998 tarihinde Julian Murray adında bir oğlu oldu.
Lisa Kudrow Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Boss Baby
Patron Bebek
2017 Animasyon Oyuncu 6,5 20
Paper Man
Karton Adam
2009 Dram Oyuncu 6,7 12
P.S. I Love You
Not: Seni Seviyorum
2007 Romantik Oyuncu 7,1 602
Analyze That
Anlatamadım mı?
2002 Komedi Oyuncu 5,9 21
Analyze This
Anlat Bakalım
1999 Komedi Oyuncu 6,7 25
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)