Lena Headey
Lena Headey
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Hamilton, Bermuda
  • Doğum Tarihi:  02.10.1973 (44 yıl önce)
  • Burcu:  Terazi
  • Boyu:  1.66 m

Lena Headey (d. 3 Ekim 1973, Bermuda), İngiliz film oyuncusu.
Bermuda'da doğan Lena Headey, 8 yaşında iken Huddersfield, West Yorkshire, İngiltere'ye taşındı. Kuaför olmak istiyordu. İngiltere'deki "Rose School of Acting"den mezun oldu. 1992 yılında Waterland isimli filmde Jeremy Irons'ın karısının gençlik halini canlandırdığı "Genç Mary" rolüyle dikkatleri üzerine çekti.
Possession, Onegin, Gossip, Imagine Me & You gibi filmlerde yer aldı.
Oyuncu Piper Perabo ile iki filmde birlikte oynadı: The Cave'de filmin oyuncu kadrosundaki tek kadın karakterler bu ikili tarafından canlandırıldı. Imagine Me & You da ise Perabo ve Headey iki sevgiliyi canlandırdı.
Vücudunda birçok dövme bulunan Headey'in bir dövmesinde Thai dilinde Jason yazmaktadır. Bunun sebebi aktör Jason Flemyng ile, 2001 yılında bir ilişki yaşamış olmasıdır.
Lena Headey Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Kingsglaive: Final Fantasy XV
Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV
2016 Animasyon Oyuncu 7,0 1511
Zipper 2015 Gerilim Oyuncu 5,7 15
300: Rise of an Empire
300: Bir İmparatorluğun Yükselişi
2014 Savaş Oyuncu 6,2 1096
The Adventurer: The Curse of the Midas Box 2013 Macera Oyuncu 5,4 13
The Purge
Arınma Gecesi
2013 Gerilim Oyuncu 5,7 564
The Mortal Instruments: City of Bones
Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri
2013 Fantastik Oyuncu 5,9 656
300
300 Spartalı
2006 Savaş Oyuncu 7,7 832
The Cave
Mağara
2005 Korku Oyuncu 5,1 76
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)