Kurt Russell
Kurt Russell
  • Gerçek İsmi:  Kurt Vogel Russell
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Senarist
  • Doğum Yeri:  Springfield, Massachusetts, ABD
  • Doğum Tarihi:  17.03.1951 (66 yıl önce)
  • Burcu:  Balık
  • Boyu:  1.80 m

Kurt Vogel Russell (d. 17 Mart 1951, Springfield, Massachusetts), ABD'li sinema oyuncusudur.
Ünlü bir aktris olan Goldie Hawn ile evli olan aktörün rol aldığı ünlü filmler arasında, Tango ve Cash, Yıldız Geçidi, Asker, Küçük Çin'de Büyük Bela, Poseidon'dan Kaçış ve Vanilla Sky sayılabilir.
Kurt Russell Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Deepwater Horizon
Deepwater Horizon: Büyük Felaket
2016 Dram Oyuncu 7,3 267
Bone Tomahawk
Kemik Balta
2015 Western Oyuncu 7,1 137
The Art of the Steal
Dolandırıcılık Sanatı
2013 Suç Oyuncu 6,3 123
Touchback
Maça Devam
2011 Spor Oyuncu 6,5 21
Poseidon
Poseidon'dan Kaçış
2006 Aksiyon Oyuncu 5,6 55
Dreamer: Inspired by a True Story
Hayalperest
2005 Spor Oyuncu 6,9 20
Dark Blue
Hesaplaşma
2002 Suç Oyuncu 6,6 9
3000 Miles to Graceland 2001 Aksiyon Oyuncu 5,9 7
Vanilla Sky 2001 Gizem Oyuncu 6,9 212
Soldier
Asker
1998 Aksiyon Oyuncu 6,0 26
Stargate
Yıldız Geçidi
1994 Bilim Kurgu Oyuncu 7,1 59
Backdraft
Alev Kapanı
1991 Aksiyon Oyuncu 6,7 4
Tango & Cash
Tango Ve Cash
1989 Aksiyon Oyuncu 6,3 93
Big Trouble in Little China
Küçük Çin'de Büyük Bela
1986 Aksiyon Oyuncu 7,3 23
The Thing
Şey
1982 Bilim Kurgu Oyuncu 8,2 31
The Fox and the Hound
Tilki Ve Avcı Köpeği
1981 Animasyon Oyuncu 7,3 41
Escape from New York
New York'tan Kaçış
1981 Aksiyon Oyuncu 7,2 50
Used Cars 1980 Komedi Oyuncu 6,8 3
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)