Kirsten Dunst
Kirsten Dunst
  • Gerçek İsmi:  Kirsten Caroline Dunst
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Point Pleasant, New Jersey, ABD
  • Doğum Tarihi:  29.04.1982 (35 yıl önce)
  • Burcu:  Boğa
  • Boyu:  1.70 m

Kirsten Dunst (d. 30 Nisan 1982) ABD'li aktris ve model. Interview with the Vampire, The Virgin Suicides, Marie Antoinette, Bring It On ve Örümcek Adam film serisi gibi filmlerinde oynamıştır.

Kirsten Dunst 30 Nisan 1982'de New Jersey'de dünyaya geldi. Hayatının büyük bölümünü kamera karşısında geçirdi. Daha üç yaşındayken bir Ford reklamı sayesinde kamerayla tanışan Dunst, 1989 yılına kadar modellik yapmayı ve reklam filmlerinde rol almayı sürdürdü. 1989'da Woody Allen'ın ? New York Stories ?inde aldığı ufak rol sayesinde sinema dünyasına adım atan Dunst, bu rolü sayesinde 1990?da ? Bonfire of the Vanities ? isimli film için teklif aldı. Tom Hanks?le birlikte rol alan küçük aktris filmde Hanks?in kızını canlandırıyordu.

1999 yılı, Dunst'un kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. Çünkü artık çocuk rolleri yerine genç kadın rolleri için teklifler almaya başlamıştı. Michael Patrick Jann?ın yönettiği komedi filmi "Drop Dead Gorgeous"ta küçük bir kasabanın güzellik yarışmasına katılan Amber Atkins?i canlandırdıktan sonra, Michelle Williams ile birlikte rol aldığı "Dick"te Watergate Skandalını su yüzüne çıkaran genç kızlardan biri olarak rol aldı.

2000 yılı "Teen People?s" dergisinin "21?inin altında 21 ateşli güzel"i arasında gösterdiği Dunst?ın sinema kariyeri için önemli bir yıl oldu. Jeffrey Eugenides?ın bir öyküsünden Sofia Coppola tarafından beyaz perdeye aktarılan "The Virgin Suicides"daki Lux Lisbon performansı pek çok eleştirmenin dikkatini çeken Dunst, "Bring It On" (Gençlik Ateşi) filmindeki rolüyle de başarısını pekiştirdi.
2005 yılında Toronto Film Festivali'de

2000 yılı Temmuz ayında Los Angeles?taki Notre Dame Lisesi?nden mezun olan aktris, 2001 yılında gösterime giren "Get Over It" (Herkes Onu İster) filminde terk edilmiş aşık Berke Landers'in derdine deva olan küçük kız kardeş Kelly Woods?u canlandırdı. Ardından John Stockwell?in yönettiği "Crazy/Beautiful" isimli romantik film ile Peter Bogdanovich?in "The Cat?s Meaw" isimli gerilim filminde rol alan aktris 2002 yılında Marvel Comic'in sevilen çizgi karakteri "Spider Man"in sinema uyarlamasında Örümcek Adam / Peter Parker'ın aşık olduğu Mary Jane Watson rolüyle kamera karşısına geçti.

Sam Raimi'nin yönettiği filmde Tobey Maguire ve Willem Dafoe ile birlikte rol alan aktris 2004 yılında gösterime giren "Spider Man 2" de de aynı rolle hayranlarının karşısına çıktı. Sırasıyla 2004 yılında Wimbledon (film), Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2005 yılında Elizabethtown ve 2006 yılında Marie Antoinette (film) filmi ile hayranlarınınn karşısına çıkan Dunst; 2007 yılında gösterime giren "Spider Man 3" filminde de serinin ilk iki filminde olduğu gibi Mary Jane Watson rolüyle hayranlarının karşısına çıktı.
Kirsten Dunst Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Hidden Figures
Gizli Sayılar
2016 Biyografi Oyuncu 7,9 74
Midnight Special
Gece Yarısı
2016 Macera Oyuncu 6,7 166
The Two Faces of January
Ocak Ayının İki Yüzü
2014 Gerilim Oyuncu 6,2 18
Bachelorette
Bekarlığa Veda
2012 Komedi Oyuncu 5,3 44
Upside Down
Aşkın Çekimi
2012 Dram Oyuncu 6,4 129
Melancholia
Melankoli
2011 Dram Oyuncu 7,1 12
Spider-Man 3
Örümcek Adam 3
2007 Fantastik Oyuncu 6,2 1332
Elizabethtown 2005 Romantik Oyuncu 6,4 74
Wimbledon 2004 Spor Oyuncu 6,3 7
Spider-Man 2
Örümcek Adam 2
2004 Fantastik Oyuncu 7,3 3508
Mona Lisa Smile
Mona Lisa Gülüşü
2003 Dram Oyuncu 6,4 58
Spider-Man
Örümcek Adam
2002 Fantastik Oyuncu 7,3 1139
Small Soldiers
Küçük Askerler
1998 Macera Oyuncu 6,1 72
Jumanji 1995 Macera Oyuncu 6,9 151
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
Vampirle Görüşme
1994 Fantastik Oyuncu 7,6 195
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)