Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
  • Gerçek İsmi:  Kathrin Romany Beckinsale
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Finsbury Park, London, England, İngiltere
  • Doğum Tarihi:  25.07.1973 (44 yıl önce)
  • Burcu:  Aslan
  • Boyu:  1.70 m

Kate Beckinsale (d. 26 Temmuz 1973, Londra, İngiltere) İngiliz sinema oyuncusu. Anne ve babası da oyuncu olan Kate, çocuk yaşlarda edebiyat ve şiir gibi alanlarda kendini göstermeye başlamış ve bunun sonucu olarak da ödüller almıştır.

Kate Beckinsale, oyunculuğa TV dizileriyle başladı. TV dizilerinden sonra gözünü beyaz perdeye diken Beckinsale, 2001 yapımı Pearl Harbor filmiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.Film, Kate için Ben Affleck, Josh Hartnett ve Jon Voight gibi isimlerle çalışma fırsatı vermişti. Bu filmle birlikte Hollywood yapımlarında yer almaya devam eden oyuncu, 2001 yapımı Serendipity (Tesadüf) ve 2003 yapımı Underworld (Karanlıklar Ülkesi) gibi filmlerde başrol oynamıştır.

2005 ve 2006 yıllarında Dünyanın En Seksi 100 Kadını sıralamasında yer almış ve İngiltere'nin en güzel kadınlarından biri olarak bilinmektedir.
Dizi ve sinema oyuncusu Rachel McAdams, Kate Beckinsale'in en yakın arkadaşıdır.

9 Ekim'de Türkiye' de vizyona girecek olan "Whiteout" filminde başrol oyuncusu olarak yer almakta..
Ayrıca çekim aşamasındaki "Everybody's Fine" filmi Şubat 2010 da vizyona girecek..
Kate Beckinsale Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Underworld: Blood Wars
Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları
2016 Fantastik Oyuncu 6,3 199
The Disappointments Room 2016 Gerilim Oyuncu 3,9 16
Love & Friendship
Aşk & Dostluk
2016 Dram Oyuncu 6,6 14
Absolutely Anything
Ne Dilersen
2015 Komedi Oyuncu 6,0 143
The Face of an Angel 2014 Dram Oyuncu 4,7 9
Eliza Graves 2014 Gerilim Oyuncu 6,8 113
The Trials of Cate McCall
Cate McCall Davası
2013 Dram Oyuncu 6,3 12
Total Recall
Gerçeğe Çağrı
2012 Bilim Kurgu Oyuncu 6,3 272
Underworld: Awakening
Karanlıklar Ülkesi: Uyanış
2012 Fantastik Oyuncu 6,4 301
Whiteout
Soğuk Ölüm
2009 Suç Oyuncu 5,5 34
Everybody's Fine
Herkesin Keyfi Yerinde
2009 Macera Oyuncu 7,2 43
Nothing But the Truth
Gizli Gerçekler
2008 Gerilim Oyuncu 7,2 32
Winged Creatures
Kayıp Yol
2008 Suç Oyuncu 5,7 2
Vacancy
Boş Oda
2007 Korku Oyuncu 6,2 30
Click
Kumanda
2006 Komedi Oyuncu 6,4 167
Underworld: Evolution
Karanlıklar Ülkesi: Evrim
2006 Fantastik Oyuncu 6,8 391
The Aviator
Göklerin Hakimi
2004 Biyografi Oyuncu 7,5 190
Van Helsing 2004 Korku Oyuncu 6,0 525
Underworld
Karanlıklar Ülkesi
2003 Fantastik Oyuncu 7,0 447
Serendipity
Tesadüf
2001 Romantik Oyuncu 6,9 84
Pearl Harbor 2001 Dram Oyuncu 6,1 558
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)