James McAvoy
James McAvoy
  • Gerçek İsmi:  James Andrew McAvoy
  • Mesleği:  Aktör, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Port Glasgow, Scotland, İngiltere
  • Doğum Tarihi:  20.04.1979 (38 yıl önce)
  • Burcu:  Boğa
  • Boyu:  1.70 m

James Andrew McAvoy (d. 21 Nisan, 1979) BAFTA ödüllü İskoç aktör. 2006 yılında The Last King of Scotland filmiyle BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülüne aday gösterilmiş, aynı sene BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü'nü kazanmıştır. Ertesi sene Atonement filmiyle en iyi aktör dalında Altın Küre'ye aday olmayı başarmıştır.
2006 yılında aktris Anne-Marie Duff ile evlenmiştir.
James McAvoy Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Split
Parçalanmış
2016 Gerilim Oyuncu 7,5 85
X-Men: Apocalypse
X-Men: Kıyamet
2016 Fantastik Oyuncu 7,1 652
Victor Frankenstein 2015 Fantastik Oyuncu 6,0 319
The Disappearance of Eleanor Rigby: Them
Aşkın Halleri
2014 Romantik Oyuncu 6,3 45
X-Men: Days of Future Past
X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
2014 Fantastik Oyuncu 8,0 2177
The Disappearance of Eleanor Rigby: Him 2013 Romantik Oyuncu 6,9 31
Filth
Pislik
2013 Suç Oyuncu 7,1 39
Trance
Trans
2013 Suç Oyuncu 7,0 65
Welcome to the Punch
Büyük Tuzak
2013 Aksiyon Oyuncu 6,1 27
X-Men: First Class
X-Men: Birinci Sınıf
2011 Bilim Kurgu Oyuncu 7,8 1178
The Conspirator
Suikast
2010 Suç Oyuncu 7,0 9
Wanted 2008 Aksiyon Oyuncu 6,7 303
Atonement
Kefaret
2007 Dram Oyuncu 7,8 149
Becoming Jane
Aşkın Kitabı
2007 Biyografi Oyuncu 7,1 63
The Last King of Scotland
İskoçya'nın Son Kralı
2006 Biyografi Oyuncu 7,7 72
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap
2005 Macera Oyuncu 6,9 759
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)