Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
  • Gerçek İsmi:  Jacob Benjamin Gyllenhaal
  • Mesleği:  Aktör, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Los Angeles, California, ABD
  • Doğum Tarihi:  18.12.1980 (37 yıl önce)
  • Burcu:  Yay
  • Boyu:  1.83 m

Jacob Benjamin Gyllenhaal (d. 19 Aralık 1980, 'd??l?nh?l), Yahudi asıllı ABD'li oyuncu. Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu, oyuncu Maggie Gyllenhaal'in da kardeşidir. İlk rolünü on yaşında oynayan oyuncu, ilk başrol deneyimini 1999 yılında, henüz on dokuz yaşındayken Ekim Düşü filminde canlandırmıştır. Oyuncu, 2001 yılında oynadığı Donnie Darko filmiyle çıkış yapmıştır. 2004 yılında oynadığı, Küresel Soğuma'yı ele alan Yarından Sonra filminin küresel çaptaki başarısından sonra ününü katlayan oyuncu, 2005 yılında ABD Deniz Piyadeleri için çekilen Jarhead filminde oynamış ve aynı yıl Brokeback Dağı filminde Jack Twist'i canlandırmıştır.
Jake Gyllenhaal Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Nocturnal Animals
Gece Hayvanları
2016 Gerilim Oyuncu 7,8 214
Demolition
Yeniden Başla
2015 Dram Oyuncu 7,0 86
Southpaw
Son Şans
2015 Spor Oyuncu 7,4 1816
Nightcrawler
Gece Vurgunu
2014 Suç Oyuncu 7,9 820
Enemy
Düşman
2013 Gizem Oyuncu 6,9 94
Prisoners
Tutsak
2013 Suç Oyuncu 8,1 272
End of Watch
Tehlikeli Takip
2012 Aksiyon Oyuncu 7,7 26
Source Code
Yaşam Şifresi
2011 Bilim Kurgu Oyuncu 7,5 708
Love and Other Drugs
Aşk Sarhoşu
2010 Komedi Oyuncu 6,7 371
Prince of Persia: The Sands of Time
Pers Prensi: Zamanın Kumları
2010 Aksiyon Oyuncu 6,6 404
Rendition
Yargısız İnfaz
2007 Dram Oyuncu 6,8 21
Jarhead 2005 Savaş Oyuncu 7,1 143
Proof
Kanıt
2005 Gizem Oyuncu 6,8 11
The Day After Tomorrow
Yarından Sonra
2004 Aksiyon Oyuncu 6,4 157
Donnie Darko
Karanlık Yolculuk
2001 Dram Oyuncu 8,1 41
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)