Glenn Close
Glenn Close
  • Mesleği:  Aktris, Yapımcı, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Greenwich, Connecticut, ABD
  • Doğum Tarihi:  19.03.1947 (70 yıl önce)
  • Burcu:  Balık
  • Boyu:  1.65 m

Glenn Close (Glenn Bettine Close adıyla d. 19 Mart 1947) Amerikalı sinema ve tiyatro sanatçısıdır.
Glenn Close, 1982 (The World According to Garp), 1983 (The Big Chill) ve 1984 (The Natural) yıllarında en iyi yardımcı kadın oyuncu, 1987 (Fatal Attraction) ve 1988 (Dangerous Liaisons) yıllarında ise en iyi kadın oyuncu dalında Akademi Ödüllerine aday gösterilmiştir.
Glenn Close, 3 yıl üst üste (1982-1984) en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında bu ödüle aday gösterilen tek kadın oyuncudur.
Glenn Close Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Girl with All the Gifts
Tüm Sırların Sahibi Kız
2016 Gerilim Oyuncu 6,9 42
Albert Nobbs
Hizmetkar Albert Nobbs
2011 Dram Oyuncu 6,7 4
The Stepford Wives
Stepford Kadınları
2004 Komedi Oyuncu 5,2 20
Air Force One
Hava Kuvvetleri Bir
1997 Aksiyon Oyuncu 6,4 51
Mars Attacks!
Çılgın Marslılar
1996 Komedi Oyuncu 6,3 70
Fatal Attraction
Öldüren Cazibe
1987 Dram Oyuncu 6,9 14
The Natural
Doğuştan Yetenekli
1984 Spor Oyuncu 7,5 10
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)