Ethan Hawke
Ethan Hawke
  • Gerçek İsmi:  Ethan Green Hawke
  • Mesleği:  Aktör, Yönetmen, Senarist
  • Doğum Yeri:  Austin, Texas, ABD
  • Doğum Tarihi:  06.11.1970 (47 yıl önce)
  • Burcu:  Akrep
  • Boyu:  1.79 m

Ethan Green Hawke (d. 6 Kasım 1970, Austin, Teksas) Oscar adaylığı olanAmerikalı sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist. 2004 yılında senarist olarak Before Sunset filmi ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.2001 yılında ise Training Day filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday olmuştur.
1998 yılında Uma Thurman ile evlenmiştir.Maya Ray (doğum:1998) ve Levon Roan (d:2002) adlarında iki çocukları vardır. Çift 2004 yılında ayrılmıştır.
Ethan Hawke Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
In a Valley of Violence 2016 Western Oyuncu 6,0 16
The Phenom 2016 Spor Oyuncu 5,2 8
The Magnificent Seven
Muhteşem Yedili
2016 Western Oyuncu 7,0 493
Born to Be Blue 2015 Müzik Oyuncu 7,0 15
Regression
Korku Terapisi
2015 Gerilim Oyuncu 5,7 114
Good Kill 2014 Gerilim Oyuncu 6,4 39
Predestination
Kader
2014 Bilim Kurgu Oyuncu 7,4 2061
Getaway
Kaçış
2013 Aksiyon Oyuncu 4,4 196
The Purge
Arınma Gecesi
2013 Gerilim Oyuncu 5,7 564
Before Midnight
Geceyarısından Önce
2013 Romantik Oyuncu 7,9 43
Sinister
Lanet
2012 Korku Oyuncu 6,8 171
La femme du Vème
Gizemli Kadın
2011 Gerilim Oyuncu 5,3 2
Brooklyn's Finest
Brooklyn'in Kralı
2009 Suç Oyuncu 6,7 29
Daybreakers
Vampir İmparatorluğu
2009 Aksiyon Oyuncu 6,5 64
What Doesn't Kill You
Suç Ağı
2008 Savaş Oyuncu 6,6 3
Before the Devil Knows You're Dead
Şeytan Duymadan Önce
2007 Suç Oyuncu 7,3 4
Assault on Precinct 13
Baskın
2005 Aksiyon Oyuncu 6,3 13
Taking Lives
Hayatın Benim
2004 Gizem Oyuncu 6,2 57
Before Sunset
Gün Batmadan
2004 Romantik Oyuncu 8,0 129
Training Day
İlk Gün
2001 Suç Oyuncu 7,7 143
Great Expectations
Büyük Umutlar
1998 Dram Oyuncu 6,8 16
Before Sunrise
Gün Doğmadan
1995 Romantik Oyuncu 8,1 232
Dead Poets Society
Ölü Ozanlar Derneği
1989 Dram Oyuncu 8,0 1051
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)