Emma Watson
Emma Watson
  • Gerçek İsmi:  Emma Charlotte Duerre Watson
  • Mesleği:  Aktris
  • Doğum Yeri:  Paris, Fransa
  • Doğum Tarihi:  14.04.1990 (27 yıl önce)
  • Burcu:  Koç
  • Boyu:  1.65 m

Emma Charlotte Duerre Watson, (d. 15 Nisan 1990, Paris), Harry Potter filmlerinden Hermione Granger rolüyle tanınan Fransa doğumlu İngiliz aktris.. Watson sadece okul oyunlarında oynarken dokuz yaşında Hermione olarak sinema kariyerine başlamıştır. 2001'den 2009'a kadar Daniel Radcliffe ve Rupert Grint ile birlikte 6 Harry Potter filminde oynayarak yıldız olmuştur. İki bölümden oluşacak son filmde de oynayacaktır. Watson Harry Potter filmlerinde rol alarak birçok ödül ve 10 milyon sterlinden fazla para kazanmıştır.
2007 yılında Harry Potter yapımı olmayan iki filmde oynayacağı duyrulmuştur. Bunlardan ilki olan Bale Papuçlarım filmi 2007 yılında gösterime girmiş ve 5,2 milyon seyirci kitlesine ulaşmıştır. İkinci film ise Kate DiCamillo kitabından uyarlanan The Tale of Despereaux adlı animasyon bir filmdir. 2008'in sonlarında gösterime giren film de 70 milyon $ gişe hasılatı elde etmiştir.
Emma Watson Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Beauty and the Beast
Güzel ve Çirkin
2017 Aile Oyuncu 7,7 20
Colonia 2015 Dram Oyuncu 7,1 91
Regression
Korku Terapisi
2015 Gerilim Oyuncu 5,7 117
Noah
Nuh: Büyük Tufan
2014 Aksiyon Oyuncu 5,8 564
The Bling Ring
Pırıltılı Hayatlar
2013 Biyografi Oyuncu 5,6 107
This Is the End
Buraya Kadar
2013 Komedi Oyuncu 6,7 269
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
2011 Fantastik Oyuncu 8,1 7494
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1
2010 Fantastik Oyuncu 7,7 7193
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter ve Melez Prens
2009 Fantastik Oyuncu 7,5 5854
The Tale of Despereaux
Despero
2008 Animasyon Oyuncu 6,1 60
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2007 Fantastik Oyuncu 7,5 7187
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter ve Ateş Kadehi
2005 Fantastik Oyuncu 7,7 4100
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2004 Fantastik Oyuncu 7,8 4743
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter ve Sırlar Odası
2002 Fantastik Oyuncu 7,4 2197
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Harry Potter ve Felsefe Taşı
2001 Fantastik Oyuncu 7,5 4125
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)