Emily Blunt
Emily Blunt
  • Gerçek İsmi:  Emily Olivia Leah Blunt
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Roehampton, London, England, İngiltere
  • Doğum Tarihi:  22.02.1983 (34 yıl önce)
  • Burcu:  Balık
  • Boyu:  1.71 m

Emily Olivia L. Blunt (doğum 23 Şubat 1983) Altın Küre ödülllü İngiliz aktris. My Summer of Love ve The Devil Wears Prada filmleri ile tanınmaktadır. 2007 Altın Küre ödüllerinde TV dalında Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü BBC'nin TV filmi Gideon's Daughter ile kazanmış ve aynı yıl Sinema dalındaki Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne The Devil Wears Prada filmi ile aday gösterilmiştir. 2009 yılında Altın Küre'ye bu sefer En İyi Kadın Oyuncu - Drama dalında I. Victoria'yı canlandırdığı The Young Victoria filmiyle aday olmuştur.
Emily Blunt Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Girl on the Train
Trendeki Kız
2016 Gizem Oyuncu 6,6 244
The Huntsman: Winter's War
Avcı: Kış Savaşı
2016 Fantastik Oyuncu 6,1 501
Sicario 2015 Aksiyon Oyuncu 7,6 511
Into the Woods
Sihirli Orman
2014 Fantastik Oyuncu 6,0 133
Edge of Tomorrow
Yarının Sınırında
2014 Bilim Kurgu Oyuncu 7,9 4751
The House of Magic
Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi
2013 Animasyon Oyuncu 6,3 120
Kaze tachinu
Rüzgar Yükseliyor
2013 Animasyon Oyuncu 7,8 47
Arthur Newman 2012 Komedi Oyuncu 5,7 7
Looper
Tetikçiler
2012 Aksiyon Oyuncu 7,4 157
The Five-Year Engagement
Uzatmalı Nişanlım
2012 Komedi Oyuncu 6,2 14
The Adjustment Bureau
Kader Ajanları
2011 Bilim Kurgu Oyuncu 7,1 195
The Muppets
Muppetlar
2011 Aile Oyuncu 7,1 98
Your Sister's Sister 2011 Komedi Oyuncu 6,7 7
Salmon Fishing in the Yemen
Yemen'de Somon Avı
2011 Dram Oyuncu 6,8 9
Gulliver's Travels
Guliver'in Gezileri
2010 Macera Oyuncu 4,9 113
The Wolfman
Kurt Adam
2010 Korku Oyuncu 5,8 68
Wild Target
Sevgili Hedefim
2009 Komedi Oyuncu 6,9 29
The Young Victoria
Genç Victoria
2009 Dram Oyuncu 7,3 67
The Jane Austen Book Club
Jane Austen Kitap Kulübü
2007 Romantik Oyuncu 6,8 36
The Devil Wears Prada
Şeytan Marka Giyer
2006 Komedi Oyuncu 6,8 239
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)