Edward Zwick
Edward Zwick
  • Mesleği:  Yapımcı, Senarist, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Chicago, Illinois, ABD
  • Doğum Tarihi:  08.10.1952 (65 yıl önce)
  • Burcu:  Terazi
  • Boyu:  1.70 m

Edward Zwick (d. 8 Ekim 1952) Illinois doğumlu ABD'li yönetmen ve yapımcı. 1974'de Harvard Üniversitesi Edebiyat bölümünden mezun olan Zwick, 1989'da Glory isimli, 1994'de ise Legends of the Fall isimli filmleriyle Altın Küre'ye En İyi Yönetmen dalında aday gösterilmiştir.
Edward Zwick Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Jack Reacher: Never Go Back
Jack Reacher: Asla Geri Dönme
2016 Aksiyon Yönetmen 6,2 425
Pawn Sacrifice
Şah Mat
2014 Biyografi Yönetmen 7,0 147
Love and Other Drugs
Aşk Sarhoşu
2010 Komedi Yönetmen 6,7 371
Defiance
Direniş
2008 Savaş Yönetmen 7,2 279
Blood Diamond
Kanlı Elmas
2006 Macera Yönetmen 8,0 678
The Last Samurai
Son Samuray
2003 Aksiyon Yönetmen 7,7 830
The Siege
Kuşatma
1998 Aksiyon Yönetmen 6,3 37
Courage Under Fire
Ateş Altında Cesaret
1996 Savaş Yönetmen 6,6 29
Legends of the Fall
İhtiras Rüzgarları
1994 Savaş Yönetmen 7,5 123
Glory
Zafer
1989 Savaş Yönetmen 7,9 36
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)