Eddie Murphy
Eddie Murphy
  • Gerçek İsmi:  Edward Regan Murphy
  • Mesleği:  Aktör, Senarist, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Brooklyn, New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  03.04.1961 (56 yıl önce)
  • Burcu:  Koç
  • Boyu:  1.75 m

Edward `Eddie´ Regan Murphy (d. 3 Nisan 1961) Akademi ödülüne aday gösterilmiş oyuncu.
Eddie Murphy Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Mr. Church 2016 Dram Oyuncu 7,7 143
A Thousand Words
Kelimeler Yetmez
2012 Komedi Oyuncu 5,9 92
Shrek Forever After
Şrek: Sonsuza Dek Mutlu
2010 Animasyon Oyuncu 6,3 122
Meet Dave
Bir Çılgının İçinde
2008 Aile Oyuncu 4,9 250
Shrek the Third
Şrek 3
2007 Animasyon Oyuncu 6,1 170
Norbit 2007 Komedi Oyuncu 3,9 110
Shrek 2
Şrek 2
2004 Animasyon Oyuncu 7,2 160
Daddy Day Care
Afacanlar Yuvada
2003 Aile Oyuncu 5,5 116
I Spy
Ben Casus
2002 Komedi Oyuncu 5,4 35
Shrek
Şrek
2001 Animasyon Oyuncu 7,9 175
Nutty Professor II: The Klumps
Çatlak Profesör 2: Klump Ailesi
2000 Komedi Oyuncu 4,3 72
Life
Müebbet Kuşları
1999 Komedi Oyuncu 6,7 79
Bowfinger
Çatlak Yönetmen
1999 Komedi Oyuncu 6,4 29
Doctor Dolittle
Dr. Dolittle
1998 Komedi Oyuncu 5,3 35
The Nutty Professor
Çatlak Profesör
1996 Komedi Oyuncu 5,6 44
Beverly Hills Cop III
Sosyete Polisi 3
1994 Komedi Oyuncu 5,5 17
Coming to America
Amerika Rüyası
1988 Komedi Oyuncu 7,0 13
Beverly Hills Cop II
Sosyete Polisi 2
1987 Komedi Oyuncu 6,4 23
Beverly Hills Cop
Sosyete Polisi
1984 Komedi Oyuncu 7,3 36
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)