Dakota Fanning
Dakota Fanning
  • Gerçek İsmi:  Hannah Dakota Fanning
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Conyers, Georgia, ABD
  • Doğum Tarihi:  23.02.1994 (23 yıl önce)
  • Burcu:  Balık
  • Boyu:  1.63 m

Hannah Dakota Fanning (d. 23 Şubat 1994 Conyers, Georgia, ABD), ABD'li sinema oyuncusudur. I Am Sam isimli başrolünü Sean Penn'in oynadığı film ile ilk çıkışını yapan Fanning, 2007 yılından beri Charlotte's Web, Man on Fire ve War of the Worlds gibi filmlerin meşhur oyuncusu haline geldi. Kariyeri boyunca Robert De Niro, Denzel Washington, Kurt Russell, Mickey Rourke, Christopher Walken, Tom Cruise, Ellen DeGeneres, Holly Hunter, Sissy Spacek, Glenn Close, Alec Baldwin, Mike Myers,Kristen Stewart,Charlie Sheen, Paris Hilton,gibi yıldızlarla birlikte rol aldı. Baleyi, ata binmeyi, piyano ve keman çalmayı seven Fanning, Saturn ve Satellite gibi ödüllerin yanı sıra Screen Actors Guild ödülü alan en genç insan oldu.
Dakota Fanning Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Brimstone
Cehennem
2016 Gizem Oyuncu 7,2 27
American Pastoral
Pastoral Amerika
2016 Suç Oyuncu 6,1 3
The Benefactor 2015 Dram Oyuncu 5,1 11
Every Secret Thing
Sır Peşinde
2014 Suç Oyuncu 6,1 30
Effie Gray 2014 Dram Oyuncu 5,9 15
Night Moves
Gece Planı
2013 Dram Oyuncu 6,0 10
Very Good Girls
İyi Kızlar
2013 Dram Oyuncu 6,0 41
Now Is Good
Aşk, Şimdi!
2012 Dram Oyuncu 7,2 63
The Runaways
Asi Kızlar
2010 Biyografi Oyuncu 6,6 78
Push
Darbe
2009 Bilim Kurgu Oyuncu 6,1 210
Winged Creatures
Kayıp Yol
2008 Suç Oyuncu 5,7 2
Dreamer: Inspired by a True Story
Hayalperest
2005 Spor Oyuncu 6,9 20
Hide and Seek
Saklambaç
2005 Korku Oyuncu 5,9 45
War of the Worlds
Dünyalar Savaşı
2005 Aksiyon Oyuncu 6,5 185
Man on Fire
Gazap Ateşi
2004 Aksiyon Oyuncu 7,7 362
I Am Sam
Benim Adım Sam
2001 Dram Oyuncu 7,6 146
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)