Bruce Willis
Bruce Willis
  • Gerçek İsmi:  Walter Bruce Willis
  • Mesleği:  Aktör, Müzisyen, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Idar-Oberstein, Batı Almanya
  • Doğum Tarihi:  19.03.1955 (62 yıl önce)
  • Burcu:  Balık
  • Boyu:  1.83 m

Walter Bruce Willis (19 Mart 1955, Idar Oberstein, Batı Almanya) Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikalı sinema oyuncusu ve müzisyen. Filmleri dünyada 3.05 milyar dolar gişe yapmıştır.

Amerikalı bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak Almanya'nın Idar-Oberstein kentinde dünyaya gelen Willis, çocukluk yıllarını New Jersey'de geçirmiş, daha sonra New York'a yerleşmiştir. Babası Almanya'da görev yaparken Bruce Almanya'da doğmuştur.Dört çocuğun en büyüğüdür.

Bruce Willis, "Moonlighting" (Mavi Ay) (1985-1989) isimli televizyon dizisindeki David Addison rolüyle üne kavuşmuştur.
Bruce Willis Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Marauders 2016 Aksiyon Oyuncu 5,4 75
Precious Cargo 2016 Aksiyon Oyuncu 4,6 22
Rock the Kasbah 2015 Komedi Oyuncu 5,5 18
Extraction 2015 Gerilim Oyuncu 3,9 22
Vice 2015 Bilim Kurgu Oyuncu 4,2 64
Sin City: A Dame to Kill For
Günah Şehri: Uğruna Ölünecek Kadın
2014 Suç Oyuncu 6,5 175
Red 2 2013 Aksiyon Oyuncu 6,7 172
G.I. Joe: Retaliation
G.I. Joe: Misilleme
2013 Fantastik Oyuncu 5,8 658
A Good Day to Die Hard
Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün
2013 Aksiyon Oyuncu 5,3 72
Lay the Favorite
Bahse Var Mısın?
2012 Komedi Oyuncu 4,8 4
Fire with Fire
Ateş ile Yangın
2012 Aksiyon Oyuncu 5,7 26
Looper
Tetikçiler
2012 Aksiyon Oyuncu 7,4 145
Moonrise Kingdom
Yükselen Ay Krallığı
2012 Komedi Oyuncu 7,8 17
The Cold Light of Day
Gizli Hedef
2012 Aksiyon Oyuncu 4,9 11
The Expendables 2
Cehennem Melekleri 2
2012 Aksiyon Oyuncu 6,6 553
Setup
Plan
2011 Aksiyon Oyuncu 4,4 27
Catch .44 2011 Aksiyon Oyuncu 4,6 7
Cop Out
Zorlu Takip
2010 Komedi Oyuncu 5,6 85
Red
Hızlı ve Emekli
2010 Aksiyon Oyuncu 7,1 156
Surrogates
Suretler
2009 Bilim Kurgu Oyuncu 6,3 89
Assassination of a High School President
Lise Ateşi
2008 Komedi Oyuncu 6,3 19
Perfect Stranger
Kusursuz Yabancı
2007 Suç Oyuncu 5,7 13
Live Free or Die Hard
Zor Ölüm 4.0
2007 Aksiyon Oyuncu 7,2 105
16 Blocks
16 Blok
2006 Aksiyon Oyuncu 6,6 36
Lucky Number Slevin
Şanslı Slevin
2006 Suç Oyuncu 7,8 75
Sin City
Günah Şehri
2005 Suç Oyuncu 8,0 457
Hostage
Rehine
2005 Suç Oyuncu 6,6 25
The Whole Ten Yards
Katil Komşum Geri Döndü
2004 Komedi Oyuncu 5,5 43
Tears of the Sun
Güneşin Gözyaşları
2003 Savaş Oyuncu 6,6 72
Hart's War
Şeref Ve Cesaret
2002 Savaş Oyuncu 6,3 92
Bandits
Haydut
2001 Komedi Oyuncu 6,5 25
The Whole Nine Yards
Komşum Bir Katil
2000 Komedi Oyuncu 6,7 52
The Sixth Sense
Altıncı His
1999 Gizem Oyuncu 8,1 233
Mercury Rising
Şifre Merkür
1998 Aksiyon Oyuncu 6,1 44
The Siege
Kuşatma
1998 Aksiyon Oyuncu 6,3 37
Armageddon 1998 Aksiyon Oyuncu 6,6 95
The Jackal
Çakal
1997 Aksiyon Oyuncu 6,3 65
The Fifth Element
Beşinci Element
1997 Bilim Kurgu Oyuncu 7,7 79
Last Man Standing
Son Adam
1996 Western Oyuncu 6,4 48
Twelve Monkeys
12 Maymun
1995 Bilim Kurgu Oyuncu 8,0 177
Die Hard: With a Vengeance
Zor Ölüm 3
1995 Aksiyon Oyuncu 7,6 66
Pulp Fiction
Ucuz Roman
1994 Suç Oyuncu 8,9 945
Hudson Hawk
Sevimli Hırsız
1991 Komedi Oyuncu 5,7 4
The Last Boy Scout
Son Görev
1991 Aksiyon Oyuncu 6,9 11
Billy Bathgate 1991 Suç Oyuncu 5,9 5
Die Hard 2
Zor Ölüm 2
1990 Aksiyon Oyuncu 7,1 29
Die Hard
Zor Ölüm
1988 Aksiyon Oyuncu 8,2 49
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)