Brian De Palma
Brian De Palma
  • Gerçek İsmi:  Brian Russell De Palma
  • Mesleği:  Yönetmen, Senarist, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Newark, New Jersey, ABD
  • Doğum Tarihi:  10.09.1940 (77 yıl önce)
  • Burcu:  Başak
  • Boyu:  1.80 m

Brian De Palma (11 Eylül 1940 Newark, New Jersey) Amerikalı bir film yönetmeni.
Filmlerinde gerilim, cinayet, tutku, psikolojik rahatsızlıklar gibi temaları işler. De Palma sinema egitimi görmüş insanların oluşturduğu Yeni Hollwood jenerasyonunun öncüsü kabul edilir. Çoğunlukla Alfred Hitchcock'un takipçisi olarak kabul edilir. Filmlerinde sürekli tekrarlanan konu ve motifler Voyeurizm (röntgencilik) ve gözetleme, benzer kişiler, çoklu kişilik ve şiddettir.
Brian De Palma Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Passion
Öldüren Tutku
2012 Gerilim Yönetmen 5,3 29
The Black Dahlia
Cehennem Çiçeği
2006 Suç Yönetmen 5,6 16
Femme Fatale
Öldüren Kadın
2002 Suç Yönetmen 6,3 20
Snake Eyes
Yılan Gözler
1998 Suç Yönetmen 5,9 27
Mission: Impossible
Görevimiz Tehlike
1996 Aksiyon Yönetmen 7,1 181
Carlito's Way
Carlito'nun Yolu
1993 Suç Yönetmen 7,9 223
The Bonfire of the Vanities
Şenlik Ateşi
1990 Komedi Yönetmen 5,5 0
Casualties of War
Savaş Günahları
1989 Savaş Yönetmen 7,1 34
The Untouchables
Dokunulmazlar
1987 Suç Yönetmen 7,9 155
Body Double
Sahte Vücutlar
1984 Suç Yönetmen 6,8 13
Scarface
Yaralı Yüz
1983 Suç Yönetmen 8,3 705
Blow Out
Patlama
1981 Gerilim Yönetmen 7,4 7
Dressed to Kill
Ölüme Kuşanmak
1980 Gerilim Yönetmen 7,1 8
The Fury
Gizli Kuvvet
1978 Dram Yönetmen 6,4 4
Carrie
Günah Tohumu
1976 Korku Yönetmen 7,4 16
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)