Barry Levinson
Barry Levinson
  • Mesleği:  Yapımcı, Senarist, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Baltimore, Maryland, ABD
  • Doğum Tarihi:  05.04.1942 (75 yıl önce)
  • Burcu:  Koç
  • Boyu:  1.80 m

Barry Levinson (6 Nisan 1942) Akademi ödüllü film yönetmeni, senaristi, yapımcısı ve oyuncu. 1988 yılında Rain Man filmi ile En İyi Yönetmen Oscarı'nı kazanmış, daha sonra bu ödüle 1991 yılında Bugsy filmi ile tekrar aday gösterilmiştir. 1979'da ...And Justice for All, 1982'de Diner ve 1991'de Avalon filmleri ile En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

1977 ve 1982 yılları arasında ...And Justice for All filmi ile senaryo dalında beraber oscar'a aday oldukları Valerie Curtin ile evli kalmıştır. Daha sonra Diana Rhodes ile evlenmiştir.
Barry Levinson Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Rock the Kasbah 2015 Komedi Yönetmen 5,5 18
The Humbling
Dönüm Noktası
2014 Dram Yönetmen 5,6 8
The Bay
Körfez
2012 Gerilim Yönetmen 5,6 2
You Don't Know Jack
Doktor Ölüm
2010 Biyografi Yönetmen 7,7 35
Bandits
Haydut
2001 Komedi Yönetmen 6,5 26
Sleepers
Kardeş Gibiydiler
1996 Suç Yönetmen 7,6 154
Rain Man
Yağmur Adam
1988 Dram Yönetmen 8,0 150
Good Morning, Vietnam
Günaydın Vietnam
1987 Savaş Yönetmen 7,3 68
The Natural
Doğuştan Yetenekli
1984 Spor Yönetmen 7,5 10
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)