Amy Ryan
Amy Ryan
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Queens, New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  30.11.1969 (48 yıl önce)
  • Burcu:  Yay
  • Boyu:  1.64 m

Amy Ryan (d. 30 Kasım 1969, Queens, New York City), ABD'li sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

2000 yılında Vanya Dayı isimli tiyatro oyunu ile, 2005 yılında ise Arzu Tramvayı oyunu ile Tony Ödülleri'ne aday gösterildi. (Best Featured Actress in a Play)

1999 yılında sinema kariyerine başladı ve ilk kez Roberta isimli filmde yer aldı. Daha sonra You Can Count on Me ve Keane filmlerinde rol aldı. 2007 yapımı Dan in Real Life ve Before the Devil Knows You're Dead filmlerinde de yer alan Ryan, Ben Affleck'in yönettiği Gone Baby Gone filmi ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında National Board of Review, New York Film Critics Circle Award ödüllerini kazandı; Satellite, Altın Küre ve Oscar ödüllerine ise aday gösterildi.
Amy Ryan Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Monster Trucks
Canavar Kamyonlar
2016 Macera Oyuncu 5,5 7
Central Intelligence
Merkezi İstihbarat
2016 Komedi Oyuncu 6,4 559
Louder Than Bombs
Sessiz Çığlık
2015 Dram Oyuncu 6,6 8
Goosebumps
Goosebumps: Canavarlar Firarda
2015 Macera Oyuncu 6,3 272
Birdman
Atmaca
2014 Komedi Oyuncu 7,8 510
Breathe In 2013 Dram Oyuncu 6,4 23
Escape Plan
Kaçış Planı
2013 Aksiyon Oyuncu 6,7 682
Win Win
Kazananlar Kulübü
2011 Komedi Oyuncu 7,2 6
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)