Adam Sandler
Adam Sandler
  • Gerçek İsmi:  Adam Richard Sandler
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Senarist
  • Doğum Yeri:  Brooklyn, New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  09.09.1966 (51 yıl önce)
  • Burcu:  Başak
  • Boyu:  1.78 m

Adam Richard Sandler (d. 9 Eylül 1966), ABD'li sinema oyuncusu, aktör, yönetmen, şarkıcı, senarist ve yapımcı. Eski bir Saturday Night Live üyesi. Günümüzde ünlü bir komedyen olan Adam Sandler, ayrıca Punch-Drunk Love, Spanglish ve Reign Over Me gibi duygusal filmlerdede rol almıştır. İlk ve şimdilik tek Altın Küre adaylığını da Punch-Drunk Love filmindeki rolüyle kazanmıştır. Oynadığı her filmde Rob Schneider'ın küçük bir rolü olmuştur. ayrıca Rob Schneider'ın başrol oynadığı filmlerde de Adam Sandler'ın bir rolü olmuştur. Bu ikili birbirlerinin filmlerinde mutlaka görünürler. Örneğin Adam Sandlerın başrol oynadığı en uzun koşu isimli filmde Rob Schneider maç sırasında tribünde seyircileri coşturan kişidir yaklaşık 5-10 saniyelik bir rolü vardır.
Adam Sandler Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Sandy Wexler 2017 Komedi Oyuncu 5,1 5
The Do-Over 2016 Komedi Oyuncu 5,7 140
The Ridiculous 6 2015 Western Oyuncu 4,9 73
Hotel Transylvania 2
Otel Transilvanya 2
2015 Animasyon Oyuncu 6,7 348
Pixels 2015 Komedi Oyuncu 5,6 295
The Cobbler
Şans Ayağıma Geldi
2014 Komedi Oyuncu 5,8 519
Men, Women & Children
Erkekler, Kadınlar ve Çocuklar
2014 Dram Oyuncu 6,7 217
Blended
Karışık Aile
2014 Komedi Oyuncu 6,5 421
Grown Ups 2
Büyükler 2
2013 Komedi Oyuncu 5,4 155
Hotel Transylvania
Otel Transilvanya
2012 Animasyon Oyuncu 7,1 265
That's My Boy
Babasının Oğlu
2012 Komedi Oyuncu 5,6 243
Just Go with It
Hayatım Yalan
2011 Romantik Oyuncu 6,4 192
Jack and Jill
Jack ve Jill
2011 Komedi Oyuncu 3,4 61
Grown Ups
Büyükler
2010 Komedi Oyuncu 6,0 366
Bedtime Stories
Gerçek Masallar
2008 Aile Oyuncu 6,1 116
You Don't Mess with the Zohan
Zohan'a Bulaşma
2008 Komedi Oyuncu 5,5 117
I Now Pronounce You Chuck & Larry
Damadı Öpebilirsin
2007 Komedi Oyuncu 6,0 116
Click
Kumanda
2006 Komedi Oyuncu 6,4 167
50 First Dates
50 İlk Öpücük
2004 Komedi Oyuncu 6,8 351
Anger Management
Asabiyim
2003 Komedi Oyuncu 6,2 125
Big Daddy
Süper Baba
1999 Komedi Oyuncu 6,4 66
The Wedding Singer
Evlilik Öpücüğü
1998 Komedi Oyuncu 6,8 26
Happy Gilmore
Mutlu Gilmore
1996 Komedi Oyuncu 7,0 94
Billy Madison 1995 Komedi Oyuncu 6,4 43
Airheads
Boş Kafalılar
1994 Komedi Oyuncu 6,0 24
E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)